Tuesday, August 1, 2017

Gold Coast, Australia II Warner Bros. Movie World

Lamanya nak sambung balik cerita2 kat Gold Coast ni..
Last update bulan april aritu pasal Fish Market kat sana..
Ok, since gambar2 dah ada dalam draft, meh kita sambung semula hari ke-4 kami sekeluarga di sana..



Hari ke-4 kami ke movie world..
Agak jauh juga lah dari area Surfer Paradise tu..
Lebih kurang dalam 45 minit..
Kami antara terawal yang sampai..
So sebelum masuk, wajib snap2 kat entrance kan..


Ok kredit untuk Aleesya ke Ayyunie yang snap2 gambar ni..;-)


Both Damias memang excited sangat2 nak datang sini..
Al-maklumlah, diaorg dah dipengaruhi dengan movie Hello Gold Coast lakonan Zizan, Mia Sara dan Raykal tu..boleh dikatakan hari2 tengok CD movie tu sebelum datang sini..


Ni masa tengah beratur nak tengok 4D Adventures Lonney Tunes tu..
Memang best movie 4D tu..
Daim pun enjoy je tetiba basah lah, tetiba keluar salji lah...hihi..


Kartun feveret zaman saya kecik2 ni..
Anak2 tak kenal pun karakter kartun ni..
Scooby scooby doo, where are you..


Opppss... manja 2 gitu..


Wajib singgah galeri coklat ni..
Ater bolehlah buat observation dan juga belajar sesuatu kan..





Sampai ke label pun nak snap...haha


Beli nak rasa je ni..
Truffle perisa apa dah...lupaaa...haha
Tapi jujurnya tak sedap pun...eh!



Aleesya memang penakut sikit..
Naik benda ni pun takut..
Menurun saya lah tu sikit2 takut...haha


Tengok Ayyunie rileksss je naik benda ni..


Pastu naik kereta ni dalam kingdoms apa ntah nama dia..
Haha..dah lama tak ingat..

Ok, ni antara show yang wajib tengok..
Drift kereta..
Memang best ni tengok aksi2 kereta drift...
Ada unsur humor juga...dan engagement dengan para penonton..


Masing2 teruja tengok sketsa drift ni..



3D wall..


Tak sanggup nak naik coaster ni..


Kebetulan dalam tengahari sikit, hujan rintik-rintik pula tu..
Tapi pengunjung tetap rilekss je main tu main ni..


Suka ya Daim orang usung sana sini..
Dah macam anak kanggaroo duduk dalam carrier tu...hihi



Daim pun enjoy rides ni...
Hairan agaknya dia asyik pusing2 je rides ni..


Sambung main dalam kingdoms ni lagi..


Ingat ke Daim boleh main kereta ni ditemani ayahnya..sekali masa nak masuk tu Daim tak cukup tinggi pula...so tengok kakak2 je lah main ya..


Wahhh Looney Tunes...
Hahaha...suka ya Daim kena gomol2 kat itik besar tu..


Tak naik pun kat sini.
Just bergambar je depan ni..


We are happy family..
Alhamdulillah..dapat tunaikan hasrat both Damias terutama Ayyunie nak ke sini..


Refill air kat sini kejap..
BTW kalau kita beli botol air dia (saya beli masa kat Sea World), dan ada sticker khas bawah botol air tu, kita boleh refill air tu kat beberapa tempat attraction di Gold Coast ni...so memang jimat lah walaupun botol air tu harga dia lepas convert duit kita dalam RM50 lebih..haha..sampai sekarang pun masih guna botol air tu kat rumah...so worth it lah juga..


Aummm...buat gaya Catwoman..


Ayyunie cakap tak takut pun...hihi


Lompat keriangan...


Ingat nak masuk tengok sekali lagi, tapi kena beratur panjang pula...


Ni girlfriend Superman ke? kih kih..


Putih bersih gebu uolsss kulit kaki dia...hahaha


Tak berani naik Escape ni...so buat aksi kat luar je lah...haha


Berehat sebentar
Masing2 dah penat..Ayyunie sampai buka kasut..
Mula2 ingat nak main kat sini sampai 4 petang, tapi jam 1 petang kami whatsapp driver kami suruh ambil kami balik jam 2 petang..


Tengok je lah mampu orang-orang dok menjerit naik roller coaster ni..
Nak naiks sendiri hati memang tak mampu tak melawan ketakutan...hihi


Panjang giler kot roller coaster yang ni pula..
Pun tengok je lah org lain naik..haha


Hah! Kalau yang ni beranilah saya naik.. Haha.. Tapi muka cuak juga tu ngan Aleesya. Ayyunie yang duduk depan kami siap sound "bisinglah ibu ngan kakak ni, ni pun nak takut"... Haha.. Malu weiii..

Btw banyak lagi rides yang saya tak sempat amik gambar dan ada juga gambar2 yang saya snap tak letak semua dalam blog...kita up mana yang sempat je ya..

Ok next insyallah bersambung lagi...







:::Setiap penulisan sekadar ingin berkongsi saat-saat kemanisan, ilmu, info atau pengajaran yang diperoleh dalam menjalani kehidupan sementara menuju ke Alam yang kekal. Mohon maaf andai kata setiap bait-bait penulisan mencetuskan perasaan iri hati, riak atau ketidaksempurnaan. Sesungguhnya saya juga tidak lari dari sebarang kesilapan sebagai Khalifah Allah di muka bumi ini. Maafkan saya sekali lagi:::
Post a Comment